Helaas hebben wij onze Daisy op donderdag 20 februari 2014 moeten laten inslapen.

Daisy was de dochter van Asta. Daisy is geboren in 2002. Met Daisy hebben we een puppycursus gedaan. Daar is zij eerste geworden, toen ze tien maanden oud was. Met dertien maanden liep ze haar eerste KNJV B diploma. Met Daisy hebben we meerdere KNJV-B's en MAP-B gelopen.

Daisy kreeg haar eerste nestje toen ze drie jaar was. Van dat nestje hebben wij een teefje, genaamd Filly aangehouden.

Van het tweede nestje hebben we Ginger aangehouden. Van het derde nestje hebben we Fleur aangehouden.

Daisy had ook jacht-praktijk-ervaring!

 


 

 

Asta, de dochter van Kita, is geboren in het jaar 1999. Met Asta hebben we wel een jachttraining gedaan. De behaalde resultaten van Asta zijn: ‘map B’ en ‘KNJV B’. Ze heeft er verschillende gelopen en ze is ook wel eens in de prijzen gevallen.

Toen Asta drie jaar was, kreeg zij haar eerste nest puppies. Van haar eerste nestje hebben we een teefje aangehouden, genaamd Daisy. Asta heeft in totaal twee nestjes gehad.

Asta is in 2012 overleden.

 


 

 

Kita hebben wij gekregen toen ze 6 maanden was. Dat was in 1995. Ze is 13 jaar oud geworden. Kita was een vrij makkelijke hond. Ze paste zich snel aan.

Kita heeft nooit jachttraining of andere gewone trainingen gehad, maar ze deed alles uit zichzelf. Ze ging al vroeg mee met jagen en ze deed alles wat ze zou moeten doen.

Toen Kita vier jaar was, kreeg ze haar eerste nestje. Daar is één puppy uit gekomen, een teefje. Dat teefje hebben we zelf gehouden en we noemden haar Asta. In totaal heeft Kita drie nestjes gekregen. Bij haar andere twee nestjes kreeg ze negen puppies per nest.

Ze is op 5 december 2008 overleden.